Behandelingen & tarieven

Vets Place de dierenarts van Pets Place

Bij Vets Place kun je met je huisdier terecht voor o.a. advies, vaccinaties, een gezondheidscheck, preventief advies, diverse onderzoeken en operaties. Zowel honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels kunnen bij ons worden behandeld. Op deze pagina vind je informatie over verschillende behandelingen en onze tarieven*.
Andere behandeling nodig? Vraag naar de mogelijkheden.


*Met voorbehoud prijswijzigingen, bijkomende kosten door complicaties of vervolgonderzoek.

Afspraak maken
Wil je een afspraak maken met de dierenarts in één van onze klinieken? Dit is mogelijk aan de balie, telefonisch of online! Je vindt hier de contactgegevens van onze Vets Place dierenklinieken.

Maak een afspraak

Aan de hand van je vragen, symptomen en/of klachten gaan we je huisdier onderzoeken. Een gezondheidscheck bestaat uit een aantal kleine onderzoeken. Een soort APK voor je huisdier. Dit dient altijd vooraf gedaan te worden voordat er een behandeling en/of diagnose gegeven kan worden. In sommige gevallen zijn er aanvullende onderzoeken nodig voordat er een uiteindelijke diagnose gesteld kan worden.

Hond/kat 35.-
Konijn/knaagdier 35.-

Bij Vets Place kun je je hond, kat of konijn laten vaccineren tegen allerlei nare en soms dodelijke ziektes. Een jaarlijkse vaccinatie zien wij als een routine behandeling en bieden het om deze reden aan voor een lage prijs. Wij houden een speciaal vaccinatieprogramma aan, waardoor wij niet overbodig vaccineren. Toch liever titeren? Vraag naar onze mogelijkheden!

Met een Vets Place preventieplan uitgebreid abonnement heb je recht op de jaarlijkse basisvaccinatie in combinatie met een gezondheidscontrole.

Hond/kat
Puppy/kitten 40.-
Jaarlijkse vaccinatie 40.-
Hondenhoest 40.-
Rabiës 65.-
Vaccinaties zijn incl. gezondheidscheck
Konijn
Myxo-RHD1+2 jaarlijks 47.50

Bij vrijwel de meeste diersoorten adviseren wij om het dier te laten steriliseren. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat als een dier op jonge leeftijd gesteriliseerd wordt zij op latere leeftijd minder kans heeft op ziektes en/of aandoeningen. Voor een passend advies raden wij aan om contact met ons op te nemen.

Hond (teef)
< 10 kg 320.-
10-20 kg 345.-
20-30 kg 370.-
30-40 kg
430.-
40-50 kg
450.-
>50 kg 490.-
Kat 
Poes 135.-

Konijn
Voedster < 2,5 kg 155.-
Voedster > 2,5 kg 175.-
De reden om een mannelijk dier te castreren kan per diersoort verschillen. Een kater castreren is veel vanzelf sprekender dan een reu. Bij een reu zijn de hormonen namelijk niet perse het probleem maar
is het een gedragsprobleem die je niet volledig opgelost krijgt met een castratie. Voor konijnen en cavia’s zijn er weer andere redenen om het dier te laten castreren. Voor een passend advies raden wij aan om contact met ons op te nemen.
Hond (reu)
< 10 kg 160.-
10-20 kg 205.-
20-30 kg 225.-
30-40 kg
255.-
40-50 kg
285.-
>50 kg 320.-
Kat 
Kater 70.-

Konijn
Ram < 2,5 kg 95.-
Ram > 2,5 kg 115.-

Cavia
Beer 95.-

Gebitsproblemen komen regelmatig voor bij honden, katten en konijnen. Onze dieren laten vaak niet merken dat ze last hebben van hun gebit. Wanneer er bijvoorbeeld tandplak of tandsteen is ontstaan, is het in de meeste gevallen nodig om dit onder narcose te laten verwijderen. Benieuwd of het gebit van je huisdier gezond is? Maak dan een afspraak voor een gebitscontrole.

Hond vanaf 149.-
Kat vanaf 127.-

In het lichaam van je dier zijn vele stoffen aanwezig. Bij een goede gezondheid zijn de bestanddelen in de juiste hoeveelheden en verhoudingen aanwezig. Bij ziekte is er van sommige stoffen te veel, of juist te weinig.

De dierenarts adviseert – eventueel na overleg met een specialist – welke van de vele mogelijke onderzoeken nodig zijn, of dit we het in-huis gaan testen of we het beter kunnen op te sturen naar een extern laboratorium. Het onderzoek moet de vragen van de dierenarts beantwoorden, al dan niet bevestigen. Laboratoriumonderzoek maakt echter niet altijd in één keer duidelijk of een dier gezond is of ziek. Er zijn honderden verschillende onderzoeken mogelijk.

Bloedonderzoek in huis
Standaard incl. consult* 89.-
Uitgebreid incl. consult* 109.-
* Er zijn diverse uitbreidingen op de bloedonderzoeken mogelijk, per patiënt zal beoordeelt worden
wat voor een onderzoek(en) er nodig zijn
Overig
Urineonderzoek incl. sediment 22.30
Ontlasting onderzoek basis 18.95
Oorcytologie incl. microscopisch onderzoek 20.-
Huidafkrabsel incl. microscopisch onderzoek
20.-

Medische beeldvorming (röntgenfoto’s en echo’s) zijn soms nodig om diagnoses te stellen, ziekten vroegtijdig op te sporen, medische ingrepen te ondersteunen en behandelingen te evalueren. Afhankelijk van de klachten die je dier laat zien, bepaalt o.a. wat voor een soort onderzoek de dierenarts adviseert. Voor de onderzoeken maken wij gebruik van röntgenstraling (digitale röntgen of dentale röntgen) en geluidsgolven (echografie). Met deze technieken kunnen we weefsels en organen in het lichaam zichtbaar maken. De onderzoeken variëren van kortdurende onderzoeken tot onderzoeken die meer voorbereidingen vragen.

Medische beeldvorming is mogelijk in de volgende Vets Place klinieken:
Vets Place Heerlen
Vets Place Tilburg – Aabestraat
Vets Place Oosterhout
Vets Place Arnhem

Echografie
Dracht incl. consult 50.-
Buik excl. consult 99.-
Beperkt excl. consult 75.-
Digitale röntgenfoto’s
1e foto excl. consult 90.-
Volgende foto(‘s) excl. consult 45.-
Dracht incl. consult 50.-

Dentale röntgenfoto’s
1e foto excl. behandeling 35.-
Volgende foto(‘s) excl. behandeling 25.-
Totaal gebit hond 85.-
Totaal gebit kat 75.-
Nagels knippen
Tijdens het nagelknip uurtje
15.-
7.95
Kortwieken vogel 15.-
Chippen incl. registratie en consult
35.-
Anaalklierbehandeling
 19.95


Andere behandeling nodig?
Vraag je Vets Place kliniek naar de mogelijkheden!

Ga naar onze klinieken